Zamieszczone przez Maicroft
[O2] Wymiana skrzyni na 7 biegową.
Zwiń
X
-
Taki bajer to tylko jedna osoba tu prezentowała - ale razem ze skrzynią wymieniono również silnik (1.8T +skrzynia 6) :szeroki_usmiech
Zamieszczone przez wesolPrzede wszytskim jaki tu sens ma byc wstawiania tej skrzyni??
Generalnie wszystko rozpisane w podlinkowanym temacie.Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
-
Nie wiem jakie tam sa wyniki dokladnie na poszczegolnych biegach i jaki jest zakres obrotowy teog silnika ale chyba jakis cel musia byc. Generlanie dzis sie robi silniki dosc wysooobrotowe. Nie to co kiedys ze max obroty byly przy 5400 i odciecie. Dzis to 6400 to norma a nawet i wiecej. Ot tak sobie wstawiac skrzynie to nei wiem czy to dobry pomysl. Silnik bediz ebardziej katowany znacyz sie bardziej panewki beda obciazone a raczje taki 1.6 panewek nie ma takich jak tdi.G4 ASZ + oraz sharan AUY +++ by TUNE UP
Komentarz
-
-
Dac sie pewnie by dalo to zrobic tylko trzeba graty skombinowac w dobrej cenie a z tym moze byc problem. ładowac tysiaka albo dwa w to mi sie wydaje ze nie warto. Na szybkiego to jakies wieksze kola dac to troszke moze sie poprawi. Jak znam życie to pewnei na samej zmienie skryzni sie nie skonczy bo do teog pewnei inne poloski ida a kto wie czy sprzeglo i zamach nie jest inne plus pewnie poduszka. Generalnie to chyba najtaniej to dorobic by bylo wieniec w dyfrze z innym przelozeniem. Tak robia w terenowkach.G4 ASZ + oraz sharan AUY +++ by TUNE UP
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez wesolkola dac to troszke moze sie popraw
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...340959#1340959Skoda Octavia II 1.6 Mint 2008 LPG (@STAG)
FSO Polonez Caro Plus 1.6 GSi 1999 LPG
Komentarz
-
Komentarz